Takahē HouseTakahē HouseTakahē House

Kāpiti Coast

2020

In Progress

Residential

Takahē House

The site is located on the edge of a protected coastal reserve supporting many animal, insect and plant species not found further inland. Materials for the exterior have been selected for durability and robustness in a severe marine environment, while interior finishes complement the exterior but with a more relaxed, homely feel.

The plan is organised around a central ‘Board walk’, creating a spine that links the garage, bedrooms and living areas. The kitchen, centrally located, acts as a hinge and focal point of the house and opens onto courtyards. Dining and living zones share views of the sea and Kāpiti Island.

The site is located on the edge of a protected coastal reserve supporting many animal, insect and plant species not found further inland. Materials for the exterior have been selected for durability and robustness in a severe marine environment, while interior finishes complement the exterior but with a more relaxed, homely feel.

Show More

The plan is organised around a central ‘Board walk’, creating a spine that links the garage, bedrooms and living areas. The kitchen, centrally located, acts as a hinge and focal point of the house and opens onto courtyards. Dining and living zones share views of the sea and Kāpiti Island.

Takahē House

The design seeks to integrate the built form into a unique ecosystem

No items found.

1

/

3

2

/

3

3

/

3

4

/

3

5

/

3

6

/

3

Takahē House
Takahē House
Takahē House
Takahē House
Takahē House
Takahē House
Takahē House
Awards
Year
Award
2021
NZIA Wellington Architecture Award 2021
Next Project

Matua House

Matua House