Designgroup Stapleton Elliott - WellingtonDesigngroup Stapleton Elliott - WellingtonDesigngroup Stapleton Elliott - Wellington

Wellington

2017

In Progress

Workplace + Interiors

Designgroup Stapleton Elliott - Wellington

We work in a collaborative workspace to blur the line between our team, consultants and clients. Engaging with our clients and consultants within our design studio and encouraging them to become involved in the collaborative architectural process underpins what we are about and how we work.

Our design studio creates a central working space with support spaces radiating around it, all connected to shared breakout and collaboration zones. Viewshafts from front to back remain unimpeded to retain visual connection to Wellington Harbour from all parts of the office.

Structural beams and columns are exposed in their raw state as is the existing vault which is retained as a private meeting room. The exposed concrete entrance floor is offset with refined cedar shiplap panelling. Attention to acoustics and lighting achieves a successful open and collaborative studio space.

Visitors enter directly via an angular gallery displaying examples of our work. An adjacent lounge affords opportunity for casual interaction between staff and our clients. An open-plan kitchen and leaner are a key focus of the space.

We work in a collaborative workspace to blur the line between our team, consultants and clients. Engaging with our clients and consultants within our design studio and encouraging them to become involved in the collaborative architectural process underpins what we are about and how we work.

Show More

Our design studio creates a central working space with support spaces radiating around it, all connected to shared breakout and collaboration zones. Viewshafts from front to back remain unimpeded to retain visual connection to Wellington Harbour from all parts of the office.

Structural beams and columns are exposed in their raw state as is the existing vault which is retained as a private meeting room. The exposed concrete entrance floor is offset with refined cedar shiplap panelling. Attention to acoustics and lighting achieves a successful open and collaborative studio space.

Visitors enter directly via an angular gallery displaying examples of our work. An adjacent lounge affords opportunity for casual interaction between staff and our clients. An open-plan kitchen and leaner are a key focus of the space.

Designgroup Stapleton Elliott - Wellington

A remnant of the building’s banking history, the original vault, has been retained and re-purposed as a lounge-style quiet room.

No items found.

1

/

3

2

/

3

3

/

3

4

/

3

5

/

3

6

/

3

Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Designgroup Stapleton Elliott - Wellington
Awards
Year
Award
hide me
Next Project

Providence Point

Providence Point